Nieuwsarchief

Vrijdag 5 November 2021:

Nieuwe Corona-maatregelen

Afgelopen dinsdag zijn door onze regering bij monde van onze demissionaire minister president nieuwe regels afgekondigd om de Coronapandemie tegen te gaan.

Dit heeft ook gevolgen voor onze trainingen en onze wedstrijden.

Per 6 November zal er strenger worden gecontroleerd op Coronatoegangsbewijs (CBT) bij het betreden van de sporthal tijdens wedstrijden en trainingen. Laat duidelijk zijn dat dit geen keuze is, maar een wettelijke verplichting.
In het kort betekent dit dat een coronatoegangsbewijs verplicht is om toegang te krijgen tot de georganiseerde binnensport voor volwassenen van 18 jaar en ouder. Dit geldt ook voor het publiek.

Het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november verplicht voor:
– publiek bij sportwedstrijden binnen, zowel professioneel als amateur. Bij publiek van amateurwedstrijden is jeugd tot 18 jaar uitgezonderd; bij publiek van professionele wedstrijden en topcompetities is het verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder;
– georganiseerde sportbeoefening in alle binnensportlocaties vanaf 18 jaar. Dit geldt voor sporters en publiek;

Een uitzondering geldt voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Hiervoor geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. Publiek of ouders die meerijden bij de jeugdwedstrijden vallen hier niet onder en dienen wel een Coronatoegangsbewijs te tonen.

Maandag 14 december 2020

Vanaf vannacht 0.00 uur worden alle sporthallen tot tenminste 19 januari gesloten. Dat betekent dat alle trainingen stop worden gezet. Indien er veranderingen zijn, zal dit via de geëigende kanalen worden gecommuniceerd.

Dinsdag 13 oktober 2020, 20:37 uur

Alle competities, inclusief de Eredivisie- en jeugdcompetities, worden stilgelegd.
Voor 18 jaar en ouder geldt dat trainingen uitsluitend zijn toegestaan met een maximale groepsgrootte van 4 personen (inclusief trainer) per veld en met continue inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel.
Jeugdteams tot 18 jaar mogen ‘gewoon’ blijven trainen. Wedstrijden onderling met teams van de eigen club zijn toegestaan.
De maatregelen gaan in per woensdag 14 oktober, 22.00 uur en gelden voor ten minste 4 weken.

Aanvullend hierop:

Kleedkamers en douches in de sporthal blijven dicht en kunnen niet worden gebruikt.

Kantine blijft gesloten.

Richtlijnen mbt Corona en veilig sporten.
***********************************************************************************

Beste leden,

We zien de afgelopen dagen dat een aantal verenigingen hebben besloten voorlopig geen wedstrijden te spelen i.v.m. lokale corona uitbraken. Vandaar bij deze het advies om, voorafgaand aan wedstrijden, de websites van de tegenstanders en de website van de Nevobo te checken om de status van de wedstrijd te controleren.

Update 29 September:

Vanaf 29 september 18.00 uur is publiek 3 weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.

Voor ouders die hun kinderen (tot en met 17 jaar) naar wedstrijden of trainingen brengen, gelden vanaf dinsdag 18.00 uur ook aangescherpte regels. Bij een training en een thuiswedstrijd wordt een ouder gezien als toeschouwer. De ouder mag dan niet blijven kijken.

Bij een uitwedstrijd geldt de benodigde rijdende ouder niet als publiek, maar is die onderdeel van de teambegeleiding.

***********************************************************************************
De kantine is tot nader order gesloten!

Voor het gebruik van de kleedkamers mogen er max 6 volwassenen naar binnen en met max 2 personen tegelijk onder de douche. ( zie hiervoor bij binnenkomst de kleedkamer indeling)

Voor de thuisteams is besloten, dat bij thuiswedstrijden, iedereen omgekleed in de sporthal komt en nadien thuis gaat douchen. Dit geldt ook voor de trainingen.

Bij uitwedstrijden is gebruik van een mondkapje in de auto verplicht. Ga ook omgekleed naar de uitwedstrijd.

Op de tribunes geldt ook de 1,5 meter afstand. Schreeuwen/juichen is op de tribune niet toegestaan.

Voor uitspelende teams adviseren wij om met zo weinig mogelijk supporters te komen. Op de tribune dien je je te houden aan de 1.5 meter afstand (Dit wordt ook zo aangegeven). Hierbij geldt dus ook niet schreeuwen of juichen. Er zijn kleedkamers beschikbaar-> volg hiervoor het bord waarop de kleedkamerindeling vermeld staat bij de ingang van de gang naar de kleedkamers. Ook zie je hier de looproute naar kleedkamers.

Wij hanteren verder de richtlijnen vanuit het RIVM en NEVOBO.

***********************************************************************************

************************************************************************************
De meisjes van cmv 123 hadden zaterdag 19 september hun eerste toernooi en dat wij direct thuis. Beide teams hebben bijna lle wedstrijdjes gewonnen

***********************************************************************************

Ons, Vios volleybal, bereikte vandaag het trieste nieuws dat Geert Harbers is overleden.
Een heel aantal jaren terug is Geert bij vios gekomen als trainer/coach van het dames 1 team.
Na jaren van afwezigheid keerde Geert alsnog weer terug bij Vios. Geert is meerder jaren trainer/coach geweest van ons dames 1 en jeugdteam. Daarbij was hij dan ook een vertrouwd gezicht binnen onze vereniging.
Onder leiding van Geert wist ons dames 1 team zich van uit de 2e klasse zich hogerop te spelen naar de promotieklasse. Ondanks dat hij al enkele jaren geen trainer was bij Vios, kwam hij toch geregeld wedstrijden kijken tegen eveneens zijn oude club Dash Vorden.

Wij zullen Geert herinneren als een zeer betrokken man, een man met principes en met enorm veel passie voor het volleybal!!

Wij wensen zijn vrouw Ina en naasten heel veel sterkte bij dit enorme verlies

Namens het bestuur en leden Vios volleybal Beltrum

********************************************************************************************************
Update omtrent het Corona virus.
Wij volgen uiteraard de opvolgingen van het RIVM en de NEVOBO
De Nevobo heeft laten weten dat het seizoen 2019-2020 per direct wordt stopgezet. Met uitzicht op veel kampioenschappen is dit natuurlijk erg jammer voor Vios.
Er zijn door de Nevobo een aantal opties voorgelegd omtrent de competitie-indeling van seizoen 2020-2021. Door een reactie te geven op Twitter of Facebook kun je je mening hierover delen

Bij vragen kun je terecht bij het bestuur

*******************************************************************************************************
Kampioenen.
Vios volleybal sluit de 1e helft van het seizoen voor de jeugd goed af. Afgelopen zaterdag 14 december werden 3! jeugdteams kampioen. De meiden B1, c2 en meisjes van cmv niveau 4! Allemaal nogmaals van hartelijk gefeliciteerd met deze top presentatie! Dit belooft wat voor de toekomst!

*************************************************************************************************************

Voor alle leuke nieuwtjes mbt wedstrijden, uitslagen kun je onze FB van vios volleybal bekijken! Zie de link hieronder.

Open Club en vitaal sportpark Beltrum’

BELTRUM-Je hebt al een fantastisch sportcomplex en je wilt het nog mooier maken. Het liefst door nog meer samen te werken. Afgelopen vrijdag tekenden in Beltrum acht maatschappelijke organisaties en verenigingen een samenwerkingsovereenkomst die alle partijen nog toekomstgerichter maakt.

Stichting Survivalrun Beltrum (SSB) is in de afgelopen jaren flink gegroeid naar 170 leden. Met deze insteek is eind 2017 contact gelegd met VIOS Voetbal. Waar de SSB ruimte zocht, had VIOS Voetbal op haar terrein ruimte beschikbaar voor een hoogstaande trainingslocatie met gebruikmaking van de bestaande faciliteiten op het sportpark zoals SSB die ambieert. Er werd een werkgroep opgezet tussen beide partijen, aangevuld met de accommodatiebeheerder.

Tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst, onder begeleiding van dynamisch platform Achterhoek in Beweging, sloten zij een periode van voorwerk af. Ronald Stapelbroek, lid van de werkgroep vertelt: “Door meer verenigingen mee te laten doen, zal sport nog meer in de samenleving worden ingebed. Mooi is dat, naast de volleybal- en tennisclub, basisschool De Sterrenboog, de KBO en Outrac mee doen.” Deze laatste organisatie zet zich in voor mensen in de samenleving die een extra zetje in de rug kunnen gebruiken. Gemeente Berkelland en de Berkellandse Sportfederatie zijn vol lof over dit Beltrumse initiatief.

De samenwerking met SSB past eveneens volledig in de visie van een Open club en vitaal sportpark welke VIOS Voetbal wil nastreven. Naast de huidige samenwerking met de bootcamp- en de loopgroep wordt met het trainingsterrein van de SSB een nog breder sportaanbod gecreëerd op het sportpark. In de nieuwe plannen zal ook een veld voor beach- volleybal en tennis worden aangelegd.

Geen half werk
Het door landschapsontwerper Gerben Huurneman gepresenteerde ontwerp staat bol van kwalitatieve verassingen. Dit tot volle tevredenheid van Mark Ribbers, voorzitter SSB. “In de eerste gesprekken met Theo Helmers van VIOS Voetbal werd het al duidelijk. Als we samenwerken gaan we niet voor half werk. We willen de modernste survivalrun trainingsaccommodatie voor het groeiend aantal survivalrun beoefenaars binnen Beltrum en daarbuiten. Ook hopen wij mensen die nu nog iets verder van de sport afstaan, meer aan het bewegen te krijgen.”

Als de financiering rond komt dan gaat in de loop van 2019 een deel van het VIOS trainingsveld op de schop. Natuurlijk in veel groen, alles in harmonie met het huidige sportpark. Door de aanpassing naar het Vitale Sportpark zullen wekelijks ca. 250 extra sporters de weg naar De Sonders vinden. Een subsidieverzoek bij de provincie Gelderland en de gemeente Berkelland is ingediend.

Voor meer informatie over het project verwijzen we graag naar de website van VIOS Voetbal of Stichting Survivalrun Beltrum.